Nanna og Pers sider om dyr
Tekst på siden er copyright ©
 
En edderkoppe skræk som blev afhulpet på en utraditionel måde.

Her er vores ret virksomme, og gennem nogle år afprøvede metode.
Og ja, vi ved godt at det lyder fuldstændigt åndsvagt, og det er OK at trække gevaldigt på smilebåndet, men ikke desto mindre har det virket hos os, og ændret en tilbagevendene rædselsperiode, til en total lettelse!

Historien er den, at vi som nyt par -midt i livet - flyttede i et 40 år gammelt hus med kælder.
Alt var lykke! HUN havde ganske vist talt om en vis skræk for edderkopper, men HAN blev dog alligevel noget overrasket da den første dukkede op - den sad der på væggen i gangen og var bare enorm! Og det var sgu en af de rigtig store af typen husedderkop.
Og HUN stod forstenet af rædsel midt i stuen med tårerne styrtløbende ned af kinderne. HAN kan heller ikke lide dem, men han er jo mand !!! Og må derfor fjerne dem! ( Hurra for kønsforskellene)!

Men de blev jo ved med at komme, - edderkopperne! Konstant lå i baghovedet om der nu pludselig sad sådan en fætter.
Vi forhørte os hos naboer om det var særlig slemt det år, det var det ikke, men alle var plaget af dem.

Det er nemt at blive til grin!
Så var det denne ganske uvidenskabelige tanke slog ned i hovedet på fruen i huset! Disse husedderkopper sidder ofte meget stille på det samme sted.

Og der er så vidt vi har lagt mærke til, - altid kun en enkelt i et rum ad gangen.
Vi antog som udgangspunkt at disse væsner er ret uintelligente! Ideen var derfor, at hvis en edderkop så at der var en´ i forvejen, ville den søge ind til naboen i stedet!
Vi fandt et billede af en stor ulækker edderkop, - forstørrede det en smule og kopierede det i det antal indgange til huset vi havde, og laminerede hver enkelt skilt.

Vi satte et billede udendørs, forneden ved dør eller vindue. Tape holdt fint! For ikke at skræmme folk væk, - de kunne jo tro at vi holdt fritgående edderkopper, skrev vi "edderkopper ingen adgang".
( Og nej, vi tror alligevel ikke at de mange-benede kan læse).

Men det virkede!
Disse skilte blev, - til stor moro for familie og venner, sat op først på sæsonen, men faktum var, at vi havde ikke én eneste edderkom af den særlige type, i de næste halvandet år vi boede i huset!

Vi bor nu på landet! Her er alle muligheder for ren invasion af disse væsner. Derfor var første vi gjorde  at sætte skilte op overalt.
Og jo - enkelte gange har vi oplevet en af disse rædsler i et rum! 
Ved eftersyn var skiltet faldet ned !!!

Der har været skrevet en artikel i Jyllands Posten bolig tillæg, om ovenstående oplevelser. Denne artikel blev i den følgende tid, bragt i en del aviser rundt omkring i landet. Vi fik mange henvendelser fra desperate folk der ville gøre forsøget også.

Nogen tid efter begyndte vi at få tilbagemeldinger, hvor det fremgik, at en del faktisk var blevet problemet kvit!

Du kan kopiere billedet som vi bruger, og laminere det, inden du sætter det op! Det holder ca. et-to år. Husk at sikre med jævne mellemrum, at alle skilte sidder på sin plads.
Araknofobi!
Billede må kopieres! Der kan være 6-8 stk på et A4 ark.
Om du laver det i sort/hvid eller farve, gør tilsyneladende ingen forskel.