Som nybagt ejer af et marsvin,  vil man hurtig forbavses over de mange varierende lyde.

De fleste vil hurtigt stifte bekendeskab med den
høje hvinen, der udstødes hver eneste gang marsvinet hører en plasticpose - evt. også når den hører køleskabs døren lukke op.Denne lyd udstødes ret ofte - for marsvin er generelt sultne. Ofte vil de strække sig efter lyden, og gerne helt op på bagbenene, for at se tynde ud og give ejeren dårlig samvittighed. Samme lyd bruger unger der er blevet væk fra moderen.En veltilfreds pludren med lukket mund - sådan lidt udefinerbart, når den bliver kløet og kælet. Ofte høres denne pludren også når marsvinene har det rigtigt hyggeligt sammen, eller mødes igen efter adskillelse (fra minutter til dage).

En ensartet brummen kommer når den er utilpas. F.eks. bryder de fleste marsvin sig ikke om at blive strøget mod mod hårene, eller langs rygraden på bagkroppen. Ofte vil den skyde ryg samtidig.

Pludselige skrig og hvin høres hvis man virkelig får taget forkert. Eller hvis moderen får trådt på en af ungerne, eller hvis hannen ikke fatter at hunnen ikke er interesseret.

For hanner !   En dyb, dyb brummen samtidig med at han trasker efter en hun og snuser hende bag i ! Samtidig rokker han fra side til side - han nærmest tramper. Årsag: han prøver at indynde sig til parringMarsvin snuser meget, hvis de er meget tillidsfulde vil man ofte se dem stikke snuden i vejret når der er nye dufte. De kender os mennesker på vores duft også, (så skift ikke deodorant for tit).

Marsvin kan stivne
! Bliver de forskrækkede stivner de i forsøg på at blive "usynlige", nemmest at se hvis de ikke har et sted at gemme sig i - eller under.

Aggressivitet! Sjældent, men kan ske ! Ses hvis man f.eks. forsøger at sætte en voksen han sammen med en anden voksen han m. hunner.
De vil stå over for hinanden med det ene forben løftet og vise tænder og skære tænder meget højt. Og pludselig farer de i hovedet på hinanden.
De kan skade hinanden ret voldsomt, og hvis du skal skille sådan et par ad, så tag for en sikkerheds skyld et par handsker på.
Marsvin bider sædvanligvis ikke, men de kan selvfølgelig blive forskrækkede.
Nanna og Pers Marsvinesider
Alt på siden er copyright ©
 
Marsvinet DUTTER - ja sådan kalder vi det når et marsvin vrikker afsted og udstøder en konstant brummende lyd!
Stik aldrig fingrene ned til et par marsvin der slås. Brug en genstand til at skille dem ad.
Mens vi byggede voliere, gik Nougat for sig selv i en gammel kasse.
Når han kravlede op på hans hus, kunne han kikke ind til en flok dejlige damer.
Der blev "duttet" dagen lang!
Hør et glad marsvin!
En han i brunst
Et marsvin der "hører" mad