Nanna og Pers Marsvinesider
Alt på siden er copyright ©
 
Daglig pleje af marsvin
Til den daglige pleje hører at kigge efter om dyret/dyrene ser ud til at have det godt.

Først og fremmest lægges mærke til om marsvinet spiser og drikker normalt. Nogle marsvin drikker meget, nogle næsten aldrig. Bliver ædelysten mindre, kan det kan det skyldes en knækket tand.

Det er en god ide' daglig at kikke tænderne efter. Er der en knækket tand der kan rive, kan den klippes pæn med en negleklipper til mennesker. Det er nok bedst at være to, og pas på ikke at klippe marsvinet i tungen eller læben!

Vend bunden i vejet på dyret og se efter tegn på dårlig mave!

Lus kan komme fra den ene dag til den anden, og det er nemt lige at skille hårene ad, og se efter de bitte små hvide dyr. Er der lus så skal dyret vaskes. Vi har god erfaring med ABSOLUT loppeshampoo til katte. Blot følg brugsanvisning.
Kløerne skal ikke være alt for lange, men skal alligevel kunne holde fast på en gulerod. Er de for lange eller flossede, skal de klippes! Det gøres nemmest med en klotang, eller med en tre-i-en'er. der klippes skråt - og undgå at klippe i blodåren som på mørke klør kan være svær at se. .

Langhårede marsvin skal børstes daglig, og hvis der er filtre, kan de klippes forsigtig af. Det kan være nødvendigt at bade et langhåret marsvin jævnligt, da det nemmere snavser sig til.
Dette gøres bedst med en balje håndvarmt vand, og en shampoo beregnet til gnaver eller katte. Shampooen skylles forsigtig og grundig ud. Marsvinet frotteres forsigtig i et håndklæde og pelsen føn'es tør.

Det kan ske at der er lidt "snask" i øjnene! Det fjernes forsigtig med en opvredet vaskeklud, eller en tot vat.

Hvis der er lidt øjenbetændelse, er det vældig godt at rense øjne med lunken kamille te på lidt vat. Kammie har en baktereiedræbende effekt, og virker beroligende. Bliver det ved mere end 5-7 dage, må man snakke med sin dyrlæge om det!
Et rent bur og sund kost, er den nemmeste vej til et sundt dyr!