Hundene
Alt på siden er copyright ©
kontakt os
Mopsernes vejrtrækning er ofte til bekymring for mopseejere. Og det er rigtigt at ganske mange mopser har en meget højlydt vejrtrækning.
Mopser har en såkaldt "blød" gane. Ganen er langt mere fleksibel end for de fleste andre hunde, og kan derfor voldeproblemer hvis hunden er fed, i varmt vejr hvor kroppen ofte hæver, - vi kender det fra os selv. Og endelig er nogle mopser "konstrueret" så der faktisk er meget lidt plads i mundhulen.

Det er natuligvis ikke anbefalesesværdigt at avle på hunde der snorker meget, eller har tydelige problemer med at trække vejret. Og selvom det ligger til mopsen, så behøver vi jo ikke at fremelske det.

Vi har i vores avl været meget heldige at ingen af vores mopser har problemer med vejrtrækning. Den kan ikke høres! Kun Asta kan snorke lidt, når hun ligger på ryggen i mors arme! Hun er ikke fed så det er til at leve med både for hende og for os.
Kun et par enkelte af vores nu voksne andre hvalpe, ved vi har haft besværet vejrtrækning. En er forsøgt opereret for det, hvor man forsøger at mindske og stabilicere ganen. Ejeren mener desværre ikke det havde den store effekt. Men derfor kan det sagtens være at det hjælper andre hunde!

Man kan komme ud for, - især i varmt vejr, at hunden pludselig ser ud til at kvæles, står og hiver efter vejret. Ofte vil den løfte et af forbenene og bakke samtidig!
Det sker også for vore hunde hvis de bliver for ivrige eller det er virkelig varmt.
Vi har fundet ud af at det hjælper at stikke en finger i halsen på hunden og samtidig trykke fingeren lidt op mod ganen. Så giver man plads til luft og hunden vil falde til ro og trække vejret normalt igen. Når vores Laura er for tyk, - det er hun tit desværre, så sker det jævnligt for hende. Hun er vant til vores trick med fingeren, og kommer selv og får hjælp når hun har brug for det!