Nanna og Pers Marsvinesider
Alt på siden er copyright ©
 
Byg bur til dit marsvin
Lav dit eget marsvinehus.

Du kan hurtigt og nemt, med lidt hjælp fra en voksen, lave et herligt marsvineområde til dit marsvin. 
Du skal bruge:
Nogle solide papkasser der er mindst 30 cm. høje. Kasserne må gerne være af forskellig størrelse.
En tush til at tegne huller med og en skarp kniv den voksne kan skære hullerne med, og en skarp saks eller en skruetrækker til at prikke huller med.
Nogle strips, eller sejlgarn til at holde kasserne sammen med.
Og noget kraftig plastik til at lægge i bunden.
Saml alle de ting du skal bruge: Kasser, tush, strips eller sejlgarn, plastik, aviser.
Start med at skære eller klippe flapperne af kasserne.
Sæt kasserne sådan som du vil have dem, de kan godt gå om hjørner. Lav 2 huller ved siden af hinanden og saml med en strips eller sejlgarn. Klip overflødig strips af!
Tegn hvor hullerne mellem kasserne skal være. Dit marsvin må godt skulle strække sig for at komme igennem. Lad din voksne hjælper skære hullerne, og sig lige at han skal passe på fingerne.
 
Så lægger du kraftig plast, f.eks. en tyk plastikpose, i bunden af kasserne. Det skal gå nogle cm. op af siderne.
Nu mangler du bare at lægge aviser i der dækker plastikken, fylde spåner og hø i . Der skal en skål med foder og en med vand.
Til papkasse-bure er det  bedst at bruge en lille billig plastik-vandskål til katte. Den kan ikke vælte og du slipper for vand ved siden af.
Og nu er det tid for dit marsvin at flytte ind! Det er "Lille" der på billederne prøver om kasserne er gode nok, og det er alle vores hunde der nysgerrigt følger med. De har fået lov, fordi vi ved at de ikke gør marsvinene noget!
Du kan bruge lige så mange papkasser som der er plads til på dit værelse. Prøv at lade dem gå rund om hjørner, eller i en stor firkant! Husk at lave en ny kasselabyrint, når den gamle er blevet snavset.
Hilsen Per og Nanna