Der er meget sjov ved et marsvin. Det lærer dig hurtig at kende og hyler af bare glæde når den høre din stemme. Den brummer hyggeligt når du har den på skødet og kæler med den, og den sidder ligeså stille, når du børster den forsigtigt.

Og den bliver meget glad hvis du laver sjovt legetøj til den !

Marsvin, specielt ungerne, elsker at klatre og lege gemmeleg. De er meget nysgerrige og skal undersøge alt.


Det kan være meget dyrt at købe et nyt bur. Man kan tit købe brugte bure, eller du kan selv prøve at lave et sjovt bur til dit marsvin.
Måske kan du få en voksen til at hjælpe dig med at samle nogle papkasser til et sjovt bur. Du kan se her hvordan man gør !

Prøv at lave en labyrint der går rundt om dine møbler i dit værelse ! På den måde kan dit marsvin måske få mere plads at løbe på, end i et almindeligt bur.
Sådan en kasse holder selvfølgelig ikke så længe som et færdigt bur, men det er sjovt at lave og koster ikke noget ! Et marsvin kan godt tåle at spise lidt af papkassen, men den må ikke spise noget af plastikken i bunden.

  Foder til marsvin.
Hver dag skal dit marsvin have en portion kraftfoder. Den skal ikke have så meget at den levner til næste dag. Den skal have alt det hø den kan spise. Husk at lugte til høet når du lukker en ny pose op. Det skal lugte dejlig frisk! Hvis det lugter muggent, må du IKKE bruge det. Dit marsvin kan blive meget syg af muggent hø.

Du skal også give dit marsvin noget frugt eller nogle grøntsager hver dag. Det er specielt vigtigt at dit marsvin får C-vitaminer nok, og der er nogle ting der er flere vitaminer i end andre. Vores marsvin spiser næsten alt grønt. Det eneste de ikke kan lide er champion og hvidløg. De er særlig glade for hvidkål, gulerødder og banan med skrællen på.

Husk også at give frisk vand hver dag. Det er forskelligt hvor meget vand marsvin drikker. Hvis dit marsvin spiser meget grønt, drikker den ikke så meget vand.
Du kan bruge en drikkeflaske, en tung lerskål eller som vi gør, en billig hundeskål i plastik der ikke kan vælte.

Du kan også selv samle grønt til dit marsvin. De elsker f.eks. græs, mælkebøtter, bellis og skvalderkål. Men du må ikke samle grønt hvor det kan være forurenet. f.eks. med ukrudtsmidler, benzinos og hundeprutter.

Der findes mange forskellige slags marsvin. Der findes korthårede og langhårede, glathårede og strithårede, så hedder de rosetter. De findes i alle farver, ensfarvede eller flerfarvede.


De langhårede skal børstes hver dag. Så hvis du kan lide at lege frisør, er det måske sådan et du skal have. Hvis dit langhårede marsvin får en filter, kan det være nødvendigt at klippe filten af. Du må ikke at rive i den, - det gør ondt !

Du kan også have brug for at vaske dit marsvin. Det kan være nemmest at gøre det i en opvaskebalje på badeværelsesgulvet. Du skal bruge lunkent vand, og en speciel gnavershampoo, eller en mild børneshampoo, skyl sæben grundigt ud. Den må ikke få sæbe i øjnene. Bagefter tørrer du forsigtigt med et tykt håndklæde, og til sidst skal marsvinet føntørres, på laveste varme.

Marsvine navne ! Dit marsvin kan godt genkende sit navn. En af vores hedder Bimse, og den ved godt når vi snakker til den! Så kommer den og stiller sig på bagbenene og hyler. Alle vores marsvin har et navn. Her er nogle af dem: Bimse, Fie, Freja, Pernille, Lynfod, osv. Hvad hedder dit marsvin ?

Du må gerne sende os en tegning og en historie om dit marsvin.Hvordan ser mon dit ynglingsmarsvin ud? Du kan finde vores mail adr. her.
Hilsen Nanna og Per

Nanna og Pers Marsvinesider
Alt på siden er copyright ©
 
Velkommen til børnesiden.
Hør lige her!