Hunde og deres spiseadfærd
Alt på siden er copyright ©
kontakt os
De allerfleste hunde er grovædere! Det handler om at få noget kørt ind og se om der så skulle falde lidt mere af. Ren overlevelsesinstinkt!

Det kan være slemt at se på, især når man til tider har en fornemmelse af, at hunden er ved at kløjs i maden. Og " så kunne den altså godt ta´at nyde den lidt mere" er typisk at tænke for os mennekser.

Men, - der er ingen tvivl om, at vores hunde nogen gange er lige hurtige nok, og måske især når man har flere hunde som vi har, ja så gælder det om at blive færdige og se om man kan nå at stjæle fra de andre.
Derfor kløjes de i maden, og nogen gange kaster de derfor det hele op igen efter kort tid. 

Vi fandt nogle skåle der gør det lidt vanskeligere for hundene at grovæde! Det er simpelthen mere besværligt at spise, da det er skåle med indbyggede forhindringer.

Vi købte først en skål for at teste! For den var ikke helt billig, - når man skal have 6 stk!
Da vi havde afprøvet den på vores mops, ja, så bestilte vi skåle til dem alle.

Madskålen kan købes i de fleste dyrehandler, eller netbutikker. Den koster for den lille ca. 120 kr. og for den store ca. 160 kr.
Her er videooptagelse af Sally, vores Rotweiler der spiser af en alm. skål, til venstre.
og af en "forhindringsskål" til højre. Der er naturligvis nøjagtig samme mængde og type foder i begge skåle, og hver optagelse er lavet hver sin morgen.

Forskellen er her, at det tager ca. 20 % længere tid med forhindringsskålen, og at hun mentalt virker mere afdæmpet når hun spiser.
Mopsernes tidsforbrug er endnu længere end Sallys!
Stiben er bragt med tilladelse fra Morten Ingemann